NÄRINGSLIVSGALA 2022


MiH Guld

Årets Näringslivsgala 2022

En guldkantad avslutning på HBG TALKS

Den 27 januari uppmärksammas Nordvästra Skånes näringsliv med en guldkantad avslutning på HBG Talks. Under festliga former på vackra Clarion Hotel & Congress Sea U presenteras vinnarna av Årets Företag, Årets Personlighet, Årets Start-up, Årets Nytänkare, samt specialpriset Årets Hjärta. MiH Guld arrangeras av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

Fyra nominerade i respektive kategori har utsetts av en jurygrupp med branschkunniga personer. Nu är det din tur att rösta fram vinnarna! Röstningen sker hos Helsingborgs Dagblad och det är du som hjälper till att rösta fram just din favorit som får gå hem med äran!

Galan blir en kväll med extra glans, en kväll ni inte vill missa! Det blir en fartfylld kväll under ledning av Isaac & The Soul Company som tar oss med på en Talk Show Live med massor av underhållning, musik och självklart en guldkantad prisutdelning. Hotellets kök har komponerat en utsökt 3-rätters middag med god dryck därtill – så samla vänner, personal, kunder eller en hjärtevän och kom och fira med oss!

ÅRETS HUVUDPARTNER

”Alldeles fantastiskt! Att få uppskattning i ett forum som detta för ett långsiktigt arbete med vår tids viktigaste fråga, hållbarhet.
Det betyder väldigt mycket för mig och alla oss som drivs av att skapa en hållbar morgondag. Många har uppmärksammat det nationellt och internationellt.”

Årets Personlighet MiH Guld 2019
Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow

”Vi blev väldigt överraskade att vi vann och stoltheten bland alla inblandade svämmade över. Sommar i Lagunen är en co-creation som vi är väldigt stolta över där Landskrona stad arbetat nära lokala entreprenörer, offentliga aktörer, artister och framförallt Cityidrott. Att många parter hittar samarbetsformer och skapar tillsammans ger en dynamik i evenemanget. Det har också bidragit till att locka en bred publik med människor i alla åldrar. Känslan som finns på Lagunen är svår att sätta ord på men den ligger helt i linje med Landskronas DNA – personligt, genuint och småskaligt. Priset har gett Landskrona fin uppmärksamhet, gett oss förutsättningar att utveckla vidare och bidragit till att fler har fått upp ögonen för Landskrona som sommarstad.”

Årets Händelse MiH Guld 2019
Sommar i Lagunen
Anna Classon
Tillväxt- och kommunikationschef

”Vi är otroligt stolta över att Nowaste blev nominerade och vann Årets Företag 2019. Att ta emot priset var en stor ära och ett kvitto på att vi arbetar i rätt riktning mot att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. Det är alla våra medarbetares förtjänst att vi blev tilldelade den ärofyllda utmärkelsen”.

Årets Företag MiH Guld 2019
Nowaste Logistics AB
Riad Haddouche Head of People & Culture Logistics AB

Årets Företag/Affärsidé

Presenteras av Företagarförbundet

 

För att uppmärksamma och synliggöra våra framgångsrika företag/företagare som genom sitt engagemang skapat samarbeten och utveckling i vår gemensamma region. Nedanstående kriterier är vägledande.
• Driver sin verksamhet långsiktigt och hållbart avseende såväl lönsamhet, mångfald,
miljö och etik.
• Genomsyras av nytänkande och kreativitet.
• Är en god ambassadör och har en stark anknytning till regionen.

Koenigsegg

Koenigsegg Automotive AB är en svensk biltillverkare som tillverkar mycket exklusiva superbilar i små serier. Företaget bedriver verksamhet i Valhall Park utanför Ängelholm. Koenigsegg Automotive AB grundades 1994 av Christian von Koenigsegg som även är företagets VD

Läs mer

Stenströms

Helsingborgsföretaget Stenströms Skjortfabrik har anor sedan sent 1800-tal. August Stenströms designade skjortor i högsta kvalitet och startade så småningom en storskalig skjortproduktion för att kunna möta den stora efterfrågan. I dag är företaget ett av de äldsta modeföretagen i Sverige och kollektionerna innehåller förutom herrskjortor även blusar, stickade plagg och accessoarer för den medvetne mannen och kvinnan.

Läs mer

Oatly

Oatly är världens första och största havredrycksföretag. I över 25 år har de ägnat åt att utveckla kunskapen kring just havre, en global super-gröda med nedärvda egenskaper som är perfekta både när det kommer till planetens hållbarhet och människors hälsa. Idag erbjuder de havrealternativ till det mesta i mejerihyllan: mjölk, glass, yoghurt, créme fraîche, grädde och färskost.

Läs mer

Ulf Jönsson i Helsingborg AB

Ulf Jönsson har erbjudit inrikes- och utrikes- transporter med kvalitet och precision sedan 1954.

Oavsett godsets utformning, långt, högt, brett, tungt, varmt, kallt eller ömtåligt, transporterar godset enligt Ulf Jönssons motto: Välbehållet gods i rätt tid på rätt plats. Företaget har fokus på fossilfri logistik. Sedan 2013 kör företaget alla sina lastbilar på 100% förnybart bränsle.

Läs mer

Nu är röstningen avslutat.

Välkommen åter.

Årets Personlighet/Inspiratör:

Presenteras av Dreamwork

Priset tilldelas den person som under året har skapat positiv uppmärksamhet vilket inneburit skillnad för regionens utveckling.
• Vi söker egenskaper som skicklighet, kreativitet, framåtanda och driftighet.
• Kandidaterna kan finnas inom forskning, samhällsbyggnad, värdeskapande opinionsbildning, artisteri eller sport.

Joachim Samuelsson, (Crunchfish)

K Joachim är en framgångsrik entreprenör och teknikpionjär från Helsingborg. Han är idag engagerad som VD i börsnoterade Crunchfish med uppfinningar inom digitala kontanter, geststyrning och för att minska matsvinnet. Joachim var en en stark opinionsbildare i Öresundskraftsfrågan  samt är och har varit eldsjäl i många olika nätverk i Helsingborg.

Läs mer

Ingemar Queckfeldt, (AKEA Part of Eleda Group)

Ingemar syns aktivt i hela regionen med sitt entusiastiska arbete. Han tror starkt på att investering i föreningslivet från ett företagsperspektiv, inte är en kostnad utan just en investering i människors välmående. Ingemar har ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och ser en stor social hållbarhetspotential i ett ökat samarbete mellan näringsliv, offentlig sektor och föreningsliv.

Läs mer

Johan Kallin, Nowaste Logistics AB

Johan är truckföraren som blev initiativtagare och VD för logistikföretaget Nowaste Logistics. Ett företag han lett till att idag vara branschens ledande och mest progressiva aktör. Johans passion och drivkraft är alltid människan, att bygga laget utifrån en tydlig värdegrund baserad på omtanke, och allas lika värde genomsyrar styrningen av hela bolaget.

Läs mer

Bröderna Chris och Cam Abbott, Rögle BK

Oerfarna och färska i ledarrollerna tog de över en klubb som åkt upp och ner i seriesystemet genom åren. De har gjort resan från spelare till hyllade ledare tack vare deras lyckade förändringar av inställning, attityd, samt att de lyckades föra in självförtroende i truppen.

Läs mer

Nu är röstningen avslutat.

Välkommen åter.

Årets Nytänkare

Presenteras av mplusm

Har på ett exceptionellt sätt visat på nytänkande, kreativitet och entreprenörskap samt förmåga att se nya lösningar. Nedan kriterier är avgörande: Har med hög energi och kraft övertygat och drivit förnyelse och nytänk och förmåga att ställa om. Har påvisat mod och kraft och driv att finna nya och hållbara vägar i en exceptionellt utmanande tid.

Car & Cut

KEfter många år i branschen såg vi möjligheten att kombinera våra
verksamheter och underlätta för dig som kund. Nu kan du fixa faden i
barbershopen samtidigt som vi tvättar din bil. Allt sker i vår lokal på Råå

Läs mer

Resursens Hus

Resursens hus blir en samlingsplats där människor hämtar paket, lämnar in
avfall till återvinning eller återbruk, och mycket mer. Ambitionen är att stötta en
mer cirkulär ekonomi, minska avfall och skapa en känsla av social gemenskap.

Läs mer

Holy Trail

Det som började som ett svar på reserestriktionerna under pandemivåren 2020
har fått luft under vingarna, responsen från er har varit helt otrolig – Holy Trail
är här för att stanna!

Läs mer

Sustainable Foodwaste

Sustainable Food Waste är ett FoodTech-företag som vill bidra till enansvarsfull och hållbar hantering av tempererat livsmedel. Detta genom ettunikt temperaturkoncept med fokus på en app-lösning. SFW appen kan, med hjälp av säkerställd data, ge aktörerna i livsmedelskedjan tydlig och aktuell information om hur en produkts hållbarhet kan ha påverkats av en
temperaturhöjning och därigenom generera ett nytt bäst före-datum för att
förhindra onödigt matsvinn.

Läs mer

Nu är röstningen avslutat.

Välkommen åter.

Årets Startup

Presenteras av Wihlborgs

Priset går till en entreprenör eller ett företag som tagit en ny idé eller nytt koncept genom
affärsplan, process och utveckling till en färdig produkt eller tjänst. Man har vågat testa nya
banor, erbjuder en unik produkt eller tjänst och är troligtvis relativt nystartade i sitt
företagande. Affärsidén är skalbar och kan utvecklas snarare än att ha en fast modell från
början och företagsidén kan på något sätt kan förändra marknaden inom sin bransch och på
sikt skapa lönsamma och livskraftiga bolag även internationellt.
Årets Startup kan finnas inom alla typer av branscher.

Wellbefy

Wellbefy är ett HR/ health-tech företag som utvecklar en plattform för att hjälpa organisationer att skapa ett mer proaktivt arbete med välmående på arbetsplatsen. En arbetsplats där medarbetaren står i centrum.
Detta genom att dels erbjuda pulsmätningar av engagemang och hälsa men även aktivitetsutmaningar. Utgångspunkten ligger i att stärka medarbetaren på individnivå.

Läs mer

Beskows

Beskows affärsidé är att utveckla, producera och marknadsföra ärliga drycker som uttrycker råvarans fulla potential. Med parollen ”alkoholfrihet till den goda måltiden” skapas alkoholfria drycker tänkta att passa bra till mat. Signum är lägre sötma, frisk syra och ryggrad från strukturgivande råvaror.

Läs mer

Padelgo TV

Padelgo TV erbjuder gratis streaming genom en från grunden egenutvecklade streamingplattform där du kan ta med din senaste match in i det digitala rummet.

Läs mer

Car.info

Car.info är en bildatabas som innehåller all data du kan tänkas behöva om begagnade bilar. Syftet är en mer transparent bilmarknad och att göra det lättare att hitta rätt information.

Läs mer

Nu är röstningen avslutat.

Välkommen åter.

Årets Hjärta – specialpris!

Presenteras av Loyalty group

För att uppmärksamma och synliggöra en person eller organisation som på ett exceptionellt
sätt visat på empati och förmåga att sätta sig in i andra personers situation för att nå ett utsatt och högre mål. Nedan kriterier är avgörande. Har överträffat i förmågan att vara lyhörd och förstå andras situation och behov. Personen/organisationen kan t.ex. ha gjort en stor insats för sin personal eller sina kunder under detta gångna, och på många sätt, speciella år.

Cassandra Holmquist och Christopher Nilsson

Cassandra är undersköterska från Höganäs och arbetar på Elinebo vårdboende i Helsingborg. Cassandra insåg snabbt det problematiska i besöksförbudet för patienterna på vårdboendet och tillsammans med sin sambo Christopher Nilsson var dem snabba på att hitta en lösning för detta.

Läs mer

Relevans

Relevans är kommunikationsbyrån för läkemedel och hälsorelaterade uppdrag. De har över 17 års erfarenhet av allt från recceptbelagda preparat till smaksatta glidmedel och näringsrika chiasmoothies.

Läs mer

Dimitrij Aleshkov

En ideell kraft och entreprenör som med en aldrig sinande energi kastar sig från projekt till projekt. Dimitrij Aleshkov kom till Sverige från Odessa i Ukraina år 2000. Sedan dess har han dragit igång otaliga initiativ med syfte för att förbättra livet för helsingborgarna. Ett arbete som fortsatt oförtröttligt under pandemin.

Läs mer

Lisa Hassel

Lisa Hassel är IVA-sjuksköterska sedan 12 år tillbaka på Helsingborgs lasarett. När pandemin slog till förändrades hennes och tillika hennes kollegors vardag och Lisa tog sig an en viktig roll att föra sjukvårdspersonalens talan för ökad förståelse och uppmärksamhet hos allmänheten. Lisa Hassel är även skyddsombud och har kämpat för att förbättra arbetsförhållandena både på själva arbetsplatsen men också genom att föra debatten i media.

Läs mer

Nu är röstningen avslutat.

Välkommen åter.

GALAMIDDAG
Passa på att anmäla dig till galamiddagen. Platserna är begränsade och det är först till kvarn som gäller.

Övriga partners MiH och MiH-Guld

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Kontakt

Adress:
Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen
Box 1336
251 13 Helsingborg

E-post: info@mih.m.se

Org.nr: 843002-3559

Mih online
Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen Copyright © 2018