NÄRINGSLIVSGALA 2022


MiH Guld

Årets Näringslivsgala 2022

MiH Guld Helsingborgsregionens näringslivsgala
– En guldkantad avslutning på HBG TALKS!!

Hjärtligt välkomna att hylla Nordvästra Skånes näringsliv med en storslagen kväll den 13 oktober. Under festliga former på vackra Clarion Hotel & Congress Sea U presenteras vinnarna av Årets Företag, Årets Personlighet, Årets Start-up, Årets Nytänkare, Årets Marknadsförare samt Årets Hjärta. MiH Guld arrangeras av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

Detta är kvällen när MiH goes Casino Royal! Det blir en fartfylld kväll mycket glans, god mat, musik och underhållning i världsklass och självklart en guldkantad prisutdelning! Kvällen börjar med god tid för mingel, snittar och bubbel medan du lyssnar på jazzband och knyter nya kontakter. Därefter äter vi huvudrätt och dessert i stora kongressalen med god dryck därtill. Så damma av din festblåsa och kostym, eller varför inte din smoking, och samla vänner, personal, kunder eller en hjärtevän och kom och fira med oss! En kväll ni inte vill missa!

I kvällens paket ingår förrätt i form av snittar och snacks med 2 glas bubbel samt två rätters meny i kongress-salen med 1 glas vin/öl/alkoholfritt till middagen samt kaffe till efterrätten och en storslagen underhållning från scen.

Vi ses!!

ÅRETS HUVUDPARTNER

Årets Företag

Presenteras av

För att uppmärksamma och synliggöra våra framgångsrika företag/företagare som genom sitt engagemang skapat samarbeten och utveckling i vår gemensamma region. Nedanstående kriterier är vägledande.
• Driver sin verksamhet långsiktigt och hållbart avseende såväl lönsamhet, mångfald,
miljö och etik.
• Genomsyras av nytänkande och kreativitet.
• Är en god ambassadör och har en stark anknytning till regionen.

Nederman – The Clean Air Company

Miljöteknikbolaget Nedermans affärsidé är att utveckla och sälja produkter och helhetslösningar för industriell luftrening som skyddar människor, miljö och produktion från skadliga effekter av industriella processer. På så sätt bidrar Nederman till att skapa säkra arbetsplatser, effektiv produktion och betydande miljövinster.

Läs mer

Catena AB

Catena AB är ett börsnoterat fastighetsbolag som äger, och på ett hållbart sätt förvaltar effektiva logistikanläggningar anpassade efter såväl dagens som morgondagens varuflöden. 
Catena verkar i fem regioner, Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Malmö och Stockholm. 
I Catenas nät av fastigheter finns terminaler för omedelbar omlastning, logistiklager för förvaring, distributionslager, olika typer av omnilager samt fastigheter för citylogistik.

Läs mer

Ohlssons

Sedan starten 1998 har Ohlssons vuxit från ett litet familjeföretag i Landskrona till en stor koncern med över 700 anställda, en omsättning på 1,2 miljarder kronor och sträcker sig idag från Uppsala i norr till Vellinge i söder. Ohlssons hjälper företag, kommuner, industrier och privatpersoner att bli mer hållbara genom avfallshantering, återvinning, transport och entreprenad.

Läs mer

Välinge Innovation

Välinge Innovation är världsledande när det gäller banbrytande utveckling inom golv- och möbelindustri. Det hela började på 1990-talet när företaget uppfann klickgolvet som radikalt förändrade hela golvbranschen för all framtid I Viken har man skapat ett av branschens ledande och mest avancerade forsknings- och utvecklingscentrum, tillsammans med en toppmodern produktionsanläggning för tillverkning av golvprodukter utifrån Välinges egna teknologier.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Nytänkare

Presenteras av mplusm

Har på ett exceptionellt sätt visat på nytänkande, kreativitet och entreprenörskap samt förmåga att se nya lösningar. Nedan kriterier är avgörande: Har med hög energi och kraft övertygat och drivit förnyelse och nytänk och förmåga att ställa om. Har påvisat mod och kraft och driv att finna nya och hållbara vägar i en exceptionellt utmanande tid.

SEMBO

Sembo startades 1987 i Helsingborg av Sven Wennhall och då med fokus på bilsemester i Europa. Företaget ingår idag i Stena Line Travel Group och säljer cirka 75% av sina resor via internet. Sembo erbjuder resor till Europa, Asien och USA, har egenkontrakterade hotell, lägenheter och semesterhus och samarbetar även med hotellbanker för att kunna erbjuda boende världen över.

Läs mer

IKEA DM

DM är IKEAs nya sociala satsning i Helsingborg med placering på Drottninghög. DM står för ‘Do More’ och är ett innovationskoncept där IKEA och staden i nära samarbete med dess invånare tillsammans har skapat en ny mötesplats för en mer hållbar och inkluderande
stad. Det erbjuds bland annat lokalproducerad mat gjord på råvaror från DMs egna urbana odling, här finns möjligheter att starta pop-up butik, prova open-stage, delta i kurser mm.

Läs mer

SMÖRTAXEN - SLOTTET LANDSKRONA

Smörtaxen startade 2020 efter att ägarna hade hittat den ultimata lokalen på Citadellet i form av ett tomt garage. Smörtaxen är både restaurang, konferensanläggning och eventyta. Här blandas bortglömda saker från förr med moderna inslag, vilket märks både i mat och inredning. Namnet Smörtaxen kommer från den lilla ställning som man vilade smörkniven mot när man brett sitt kuvertbröd.

Läs mer

SYDGRÖNT

SydGrönt är en helägd medlemsorganisation av svenskproducerade grönsaker. Odlingarna finns främst i södra Sverige men grönsakerna säljs även på nationell marknad till alla dagligvarukedjor och stora grossister. Man erbjuder ett brett sortiment av svenska produkter och har ambitionen att skapa förutsättningar för sina medlemmar att driva odling med långsiktig ekonomisk hållbarhet. Verksamheten finns bland annat på Foodhills i Bjuv, där ett centrum finns för att skapa ett cirkulärt system för livsmedelsproduktion.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Startup

Presenteras av Wihlborgs

Priset går till en entreprenör eller ett företag som tagit en ny idé eller nytt koncept genom
affärsplan, process och utveckling till en färdig produkt eller tjänst. Man har vågat testa nya
banor, erbjuder en unik produkt eller tjänst och är troligtvis relativt nystartade i sitt
företagande. Affärsidén är skalbar och kan utvecklas snarare än att ha en fast modell från
början och företagsidén kan på något sätt kan förändra marknaden inom sin bransch och på
sikt skapa lönsamma och livskraftiga bolag även internationellt.
Årets Startup kan finnas inom alla typer av branscher.

Fenix solar

Detta nystartade bolag vill göra livet lite enklare för de som vill bidra till ett bättre klimat genom att ha solceller. Fenix Solar analyserar soldata så att ingen solinstrålning som skulle kunna tas tillvara på, går förlorad. Fenix solar producerar en ny mjukvara för att hjälpa solcellsägare att kontrollera att deras anläggning producerar som den ska.

Läs mer

Quickbutik AB

Quickbutik har över de senaste åren växt från ett litet fåmansföretag till 24 anställda och hjälper över 5000 butiksägare i Norden. Quickbutiks affärsidé är att hjälpa småföretagare att lyckas snabbare genom en e-handelslösning för att komma igång med online-försäljning snabbt och enkelt.

Läs mer

Payap

Payap utvecklar ett användarvänligt och molnbaserat lönesystem. Systemet räknar ut lön i realtid så att anställda och chefer alltid har en aktuell överblick över kommande utbetalningar och utgifter.

Läs mer

No Xcuses

No Xcuses gör färdiga maträtter för människor som vill äta gott och klimatsmart, men som har ett hektiskt liv och ont om tid. Visionen är att göra världen mer hållbar och målet är att göra det enkelt att ställa om.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Personlighet

Presenteras av Skillway

Priset tilldelas den person som under året har skapat positiv uppmärksamhet vilket inneburit skillnad för regionens utveckling.
• Vi söker egenskaper som skicklighet, kreativitet, framåtanda och driftighet.
• Kandidaterna kan finnas inom forskning, samhällsbyggnad, värdeskapande opinionsbildning, artisteri eller sport.

Soraya Axelsson | H22 City Expo/Helsingborgs Stad

Soraya har arbetat inom staden sedan 2008 och haft olika roller där hon på olika sätt varit engagerad och delaktig i utvecklingen av Helsingborg som stad. Hon var bland annat ansvarig för uppbyggnaden av Helsingborgs kontaktcenter och nu senast projektansvarig för H22.

Läs mer

Aliya Sabir

Aliya arbetar som Head of Sustainability and Startup Space och har under det senaste året varit drivande i HETCH:s projekt TECHSHIP för ungdomar. TECHSHIP var ett ínitiativ med målet att motivera och inspirera ungdomar att starta eget företag eller läsa vidare.

Läs mer

Daniel Glantz-Persson

Genom sitt engagemang i Cityidrott skapar Daniel en meningsfull och rolig fritid för barn med aktiviteter efter skoltid. Han är ett välkänt ansikte och en förebild för barn och ungdomar i regionen. Han har instiftat en egen dag där han satt fikafenomenet ”Bulle med bulle” på världskartan.

Läs mer

Mona Ammar Persson

Mona Ammar Persson arbetar som ingripande polis inom poliskåren i Helsingborg. Genom sitt instagram-konto skildrar hon yrkesrollen och låter hon oss följa med i polisens vardag. Mona skapar ett engagemang och förståelse men lyfter också många viktiga samhällsproblem.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Marknadsförare

Presenteras av Greenfood

Priset tilldelas den aktör som stått för något extraordinärt inom marknadsföring, kommunikation eller reklam. Det kan handla om ett helt nytt sätt att kommunicera, en kampanj med hög effekt, en unik och kreativ idé eller enträget insiktsbaserat och långsiktigt arbete som gett resultat.

Nedan kriterier är vägledande:
• Uppnått goda resultat i förhållande till gjord investering
• Visat på bredden inom marknadsföring och kommunikation
• Inspirerat andra till bättre marknadsföring genom att visa kunskap, mod och kreativitet i er kommunikations

Lydinge Resort

Aktörerna bakom Lydinge Resort drog för många år sedan upp en plan för att utveckla sin verksamhet som då var Lantbruk. Visionen hämtades från resorts i USA och Spanien och startskottet med att bygga en golfbana påbörjades. Idag driver de ett mycket väl utvecklat resort med hotell, golfbana, padelhall, mountainbikebana, restaurang, konferens och relaxavdelning med över 70.000 besökare per år..

Läs mer

Willab garden

Willab Garden AB är ett familjeföretag beläget i Östra Karup, Båstad kommun. De bedriver sedan drygt 30 år försäljning av uterum och växthus med tillbehör till villaägarna. Försäljningen sker dels genom e-handel, dels genom showrooms på 3 olika platser i Sverige samt i Norge, Danmark och Finland.

Läs mer

CrossFit Höganäs

CrossFit Höganäs grundades 2014 och erbjuder träning i en familjär miljö. Genom kompetenta och engagerade coacher vill de skapa fantastiska träningsresultat och välmående.
De erbjuder personlig träning, gruppträning, individuella kostprogram och kroppsbehandlingar. Flera gånger per år arrangeras interna tävlingar, andra typer av event och inspirerande träningsresor tillsammans.

Läs mer

Väla

Väla öppnades 1974 och var vid den tidpunkten Nordens största sammanbunda köpcentrum. Idag har shoppingcentret 200 butiker, är omsättningsmässigt det fjärde största i Svergie, och har vunnit priset ”Sveriges bästa shoppingcenter” många år i rad.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

Årets Hjärta

Presenteras av Helsingborgs Stad

För att uppmärksamma och synliggöra en person eller organisation som på ett exceptionellt
sätt visat på empati och förmåga att sätta sig in i andra personers situation för att nå ett utsatt och högre mål. Nedan kriterier är avgörande. Har överträffat i förmågan att vara lyhörd och förstå andras situation och behov. Personen/organisationen kan t.ex. ha gjort en stor insats för sin personal eller sina kunder under detta gångna, och på många sätt, speciella år.

Support for Ukraine

Den 24 februari inledde Ryssland ett anfallskrig mot UkrainaSupport for Ukraine är ett initiativ som startade samma dag som Ryssland invaderade Ukraina i syfte att manifestera uppmärksamhet. På bara ett par dagar startades insamlingar som snabbt växte. Sedan starten har ca 2000 lådor med bland annat mat, medicin, hygienartiklar och skyddsutrustning skickats till Ukraina.

Läs mer

Khawla Ibrahim

Khawla Ibrahim har sina rötter i Irak och har under många års tid arbetat med integrationsfrågor i Helsingborg, dem senaste åren som processledare för stadsdelsmammor.

Läs mer

Nätverket Prosit

Sedan 2011 har det ideella nätverket Prosit arbetat för att stötta och göra skillnad för utsatta barn och ungdomar i nordvästra Skåne. Föreningen utgör ett nav för de barnfamiljer som inte har vad de behöver och för de som gärna vill skänka av det de har.

Läs mer

André Pettersson

Tränare sedan många år i Eskilsminne IF och under de senaste 6 åren turneringsledare för Eskilscupen. I Eskilsminne IF arbetar André också aktivt för att utveckla och forma morgondagens föreningsledare.

Läs mer

Röstningen är nu avslutad.

Med vänlig hälsning/mih

GALAMIDDAG
Passa på att anmäla dig till galamiddagen. Platserna är begränsade och det är först till kvarn som gäller.

Övriga partners MiH och MiH-Guld

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Kontakt

Adress:
Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen
Box 1336
251 13 Helsingborg

E-post: info@mih.m.se

Org.nr: 843002-3559

Mih online
Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen Copyright © 2018